Dintre del bucle existencialista que m’ha fet replantejar el meu projecte, el perquè i el com de moltes altres coses, he tingut temps per reflexionar i qüestionar-ne d’altres.
Vivim en una societat capitalista que ens aboca al consum en general i en específic. Una societat que ens vol tallades pel mateix patró per a anul·lar-nos en la mesura del possible.
Consumim contingut a les xarxes com si no hi haguera un demà, comprem coses innecessàries i per damunt de les nostres possibilitats, escoltem les cançons de fons, ho masteguem tot ràpid com un xiclet del qual ens cansem prompte i acabem tirant al fem per reposar-lo poc després per un de nou. Ens confronten de manera constant i ens injecten dosis d’odi cap a allò no normatiu i inclús pel que és propi.
I així, en un bucle constant i infinit que es retroalimenta per i gràcies a nosaltres. Juguen amb la vulnerabilitat del nostre cervell que és esclau de la dopamina i la major part del temps ni ens n’adonem. Sense voler, massa sovint, vivim desorientades, anestesiades, ofegades…
Sobre la base d’este model consumim i construïm d’igual manera. I pensem, perquè ens ho han fet creure, que estem dins o fora de la roda. Que no hi ha eixida, ni d’emergència.
Ara ve el repte. El repte de construir contra direcció, d’ampliar perspectives. De fer un ús i consum responsable dels diferents altaveus de què disposem. De ser conscients del poder que tenen les paraules i d’elevar a la màxima potència l’esperit crític. De construir una indústria musical diversa, en la qual es pose en valor l’art amb totes les seues singularitats, i estructuralment ferma per dignificar el nostre treball i posar-nos en el lloc que ens pertoca. Perquè si “la vida sense música seria un error”, l’error és no tractar-la com el bé preciós que és i que ens alimenta l’ànima.
Esta nova etapa ve plena de reptes. Un d’ells, crear i recuperar circuits alternatius dintre de la indústria musical perquè la música sone, i en valencià, a cada racó del món. Vinc plena de reivindicacions i carregada de reptes. Enguany l’escenari serà casa en més de 25 llocs.
Te’n vens de viatge?